خوابگاه خودگردان یا خانه دانشجویی
نوشته شده توسط : bnbgate

با شروع سال تحصیلی جدید و آغاز به کار مراکز آموزش عالی، عزیمت دانشجویان به شهرهای محل تحصیل خود از سر گرفته شده است.

 

وجود خوابگاه برای دانشجویان غیر بومی در دانشگاه پذیرفته شده امری بسیار حائز اهمیت است و عدم وجود خوابگاه برای دانشجویان جدید الورود دوره کارشناسی که معمولا برای نخستین بار از شهر و خانواده خود دور شده‌اند، به لحاظ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مشکلات فراوانی را به وجود خواهد آورد.

 

به گزارش خبرنگار ایسنا، منطقه اصفهان، با وجودی که نزدیک به 2 هفته از ثبت نام دانشجویان کارشناسی دانشگاه اصفهان می‌گذرد اما هنوز دانشجویان شهرستان‌های دیگر با مشکل خوابگاه مواجه هستند و اکثرا یا با خانواده‌های خود در هتل اقامت کرده‌اند یا در خانه‌های دانشجویی همکلاسی‌هایشان.

 

اجاره ماهانه‌ یک خانه کمتر از خوابگاه خود‌گردان می‌شود

 

سعید، دانشجوی کارشناسی جدید الورد که از تبریز به همراه پدرش برای ثبت نام آمده است، به خبرنگار ایسنا- منطقه اصفهان، می‌گوید: در دفترچه انتخاب رشته ذکر شده بود که دانشگاه اصفهان خوابگاه نمی‌دهد ولی دوستانم که سالهای قبل اینجا بودند گفتند که سالهای گذشته هم ذکر شده بود که دانشگاه فاقد خوابگاه است اما بعد خوابگاه مشمول همه شد، الان ولی نه، 2 هفته است شب‌ها در مسافرخانه می‌خوابیم و می‌گویند اگر می‌خواهی باید بروی خوابگاه خودگردان که ما اصلا بلد نیستیم کجا به کجاست!

 

هم‌چنین مهران، دانشجوی پسر کارشناسی ارشد می‌گوید: رتبه من در زیرگروه تک رقمی بود ولی وقتی مراجعه کردم خوابگاه نمی دادند که بعد از تقریبا یک هفته و کلی پیگیری و دیدند اعلامیه در بورد امور خوابگاه‌ها که گفته بود به رتبه‌های تک رقمی زیر گروه‌ها خوابگاه تعلق میگیرد توانستم خوابگاه بگیرم.

 

به گزارش ایسنا، مشکل عدم خوابگاه برای دختران آنها را با مشکلات بیشتری مواجه کرده است چرا که بیشتر خانواده‌ها با اینکه دخترشان خانه دانشجویی بگیرد مخالف هستند و به امید اینکه دانشگاه اصفهان یک دانشگاه معتبر است و خوابگاه آن در خود دانشگاه واقع شده است فرزند خود را راهی اصفهان می‌کنند این در حالی است که بیشتر دانشگاه‌های دولتی در خصوص ارایه خوابگاه به دختران کمتر سخت‌گیری می‌کنند.

 

محدثه، دانشجوی دختر جدیدالورد که از شیراز به همراه خانواده‌اش به اصفهان آمده است، می‌گوید: به من می‌گویند خوابگاه به شما تعلق نمی‌گیرد! قیمت اجاره‌ها هم تقریبا بالا است و هنوز بلاتکلیف مانده‌ام.

 

یک دانشجوی پسر کارشناسی نیز می‌گوید: امسال سال آخر هستم ولی می‌گویند بعد از 3 سال دیگر نمی‌توانم از خوابگاه استفاده کنم، می‌گویند ظرفیت خوابگاه‌ها تکمیل است ولی بعضی از خوابگاه‌ها تقریبا خالی است!

 

محمد می‌افزاید: اگر ما چند نفر باشیم و بخواهیم خانه بگیریم هزینه اجاره ماهانه‌اش کمتر از خوابگاه خود گردان میشود!

 

به 100 درصد خواهران خوابگاه واگذار شده است

 

مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه اصفهان در این خصوص و با توجه به درخواست دانشجویان دانشگاه اصفهان از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه اصفهان برای پیگیری وضعیت واگذاری خوابگاه‌ها به خبرنگار ایسنا گفت: در دفترچه انتخاب رشته دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد در مورد وضعیت واگذاری خوابگاه به دانشجویان پذیرفته شده در دانشگاه اصفهان این بند ذکر شده که "این دانشگاه برای برادران فاقد خوابگاه بوده و در صورت امکان صرفا در خوابگاه خود گردان اسکان داده می‌شوند".

 

سالار فرامرزی در خصوص واگذاری خوابگاه به خواهران گفت: با توجه به طبقه‌بندی که در دفترچه انتخاب رشته دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد ذکر شده كه "این دانشگاه به 60 درصد از خواهران واجد شرایط خوابگاه واگذار می‌کند"، ضمن اینکه هم اکنون به 100 درصد خواهران خوابگاه واگذار شده است. در ادامه این بند ذکر شده "حداکثر زمان استفاده از خوابگاه دوره‌های مجاز تحصیلی است" و همچنین در ادامه قید شده است که" این دانشگاه به دارندگان رتبه‌های تک رقمی در آزمون کارشناسی ارشد و رتبه‌های زیر 500 در آزمون کارشناسی خوابگاه واگذار می‌کند".

 

مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه اصفهان در ادامه خاطر نشان کرد: دانشگاه اصفهان در رابطه با واگذاری خوابگاه به دانشجویان نوبت دوم (شبانه) ، میهمان، انتقالی، بورسیه، مجازی، نیمه حضوری، شاغل در ارگان‌های دولتی و خصوصی و بومی( فاصله زیر 100 کیلومتر تا شهر اصفهان) خوابگاه واگذار نمی‌کند. همچنین این دانشگاه فاقد خوابگاه متاهلین است.

 

فرامرزی در خصوص تعریف خوابگاه خود گردان به خبرنگار ایسنا گفت: برای برادران در دفترچه ذکر کردیم که صرفا در خوابگاه خودگردان و این به معنی خوابگاه شخصی و خصوصی است که با دانشگاه اصفهان تفاهم نامه همکاری می‌نویسند.

 

مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه اصفهان افزود: به این معنی که با مجوز دانشگاه، اماکن، استانداری و نهادهای ذی ربط این خوابگاه‌ها شکل می‌گیرد و در این تفاهم نامه‌ها ذکر شده که در این خوابگاه‌ها فقط دانشجویان دانشگاه اصفهان اسکان داده شوند. دانشگاه اصفهان هم اکنون با دو خوابگاه واقع در خیابان‌های شیخ بهایی و خیابان ابوذر تفاهم نامه همکاری ثبت کرده و همچنین با مرکز تربیت معلم شهید باهنر واقع در خیابان کاوه هم تفاهم نامه امضا شده تا 150 نفر در آنجا اسکان داده شوند البته با سرویس ایاب و ذهاب و ارایه خدمات یارانه‌ای مثل شام و صبحانه.

 

فرامرزی در رابطه با مدت زمان استفاده از خوابگاه‌ها افزود: برای دوره کارشناسی خواهران 8 ترم و برای پسران 6 ترم است و در دوره کارشنای ارشد 2 ترم.

 

در دفترچه اعلام کردیم دانشگاه فاقد خوابگاه است

 

وی در پاسخ به ادعای دانشجویان پسر مبنی بر عدم تکمیل ظرفیت خوابگاه‌های پسران اظهار کرد: هم اکنون ظرفیت خوابگاه‌ها تکمیل است و حدود 2هزار پسر و 3هزار دختر در خوابگاه‌های دانشگاه اسکان داده شده‌اند.

 

وی در خصوص واگذاری خوابگاه به دانشجویان دارای رتبه تک رقمی در آزمون کارشناسی ارشد گفت: در دفترچه در این مورد ذکر شده که به دانشجویان دارنده رتبه تک رقمی در زیر گروه‌ها (رشته گرایش) خوابگاه واگذار می‌کنیم و در رابطه با دوره کارشناسی افرادی که دارای رتبه کشوری زیر 500 هستند خوابگاه واگذار می‌شود.

 

وی در رابطه با بحث فرهنگی خوابگاهی شدن دانشجویان به خبرنگار ایسنا گفت: دانشگاه اصفهان برای راهنمایی دانشجویان به برگزاری جلسات توجیهی در خوابگاه‌ها و توزیع بروشور در زمینه فرهنگ خوابگاهی شدن مبادرت کرده است. اما مسئله‌ای که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که خانواده‌ها به محض مراجعه به اصفهان این توقع را دارند که به محض ورود از تمامی امکانات اعم از خوابگاه، غذا، و ... بهره‌مند شوند در حالی که این امر با مشکلات خاص خودش همراه است و همچنین ما در دفترچه انتخاب رشته اعلام کرده‌ایم که دانشگاه اصفهان فاقد خوابگاه است.

 

خوابگاه‌های خودگردان ارزان‌تر از یک سوییت 45 متری در بهارستان

 

وی در خصوص هزینه‌های خوابگاه‌های خودگردان که مورد شکایت دانشجویان پسر بوده است، اظهار کرد: با آنالیزی که انجام دادیم اگر یک دانشجو بخواهد در بهارستان یک سوییت 45 متری را اجاره کند با ودیعه یک میلیون تومانی اجاره سالانه آن یک میلیون و 600هزار تومان است و این در حالی است که از غذاهای یارانه‌ای بهره‌مند نیست . لازم به ذکر است که دانشگاه برای خوابگاه‌های خود گردان مبلغ 150 میلیون تومان ودیعه پرداخت کرده است و همچنین به دانشجو خدمات رفاهی از قبیل غذای یارانه‌ای و اینترنت و ایاب و ذهاب.

 

فرامرزی در رابطه با واگذاری هتل دانشجویی که تحت نظارت هتلداری اصفهان است گفت: ساختمانی نیمه کاره بوده که بخش خصوصی این ساختمان را تکمیل و تجهیز کرده و تنها راه رفت و آمد این ساختمان هنوز مشکل دارد و باید توجه کرد که در وضعیت ناچاری این خوابگاه به دانشجویان واگذار شده است. اطراف این ساختمان فضای کارگاهی است و ساختمان‌های در دست ساخت وجود دارد. این ساختمان داری 26 واحد سوییت است که تحت نظارت بخش خصوصی تکمیل و تجهیز شده است. از امروز 40 نفر اسکان داده شده‌اند و در روزهای آینده ظرفیت آن تکمیل می‌شود. محل این خوابگاه بالاتر از دانشکده فنی مهندسی است، در تاکستان‌های انگور دانشگاه. هزینه اسکان در این خوابگاه یک میلیون و300 هزار تومان برای دو نیمسال تحصیلی است.





:: برچسب‌ها: خوابگاه،خوابگاه_دانشجویی،هاستل،پانسیون،خوابگاه_دخترانه،خوابگاه_پسرانه،خوابگاه_کارمندی،دانشجویی_کارمندی ,
:: بازدید از این مطلب : 27
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 مهر 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: